Dogodivščine na Tenerifih

Letošnji dopust (2017) smo rezervirali že lani. Prvič v življenju. Preden sva midva splanirala novega družinskega člana in preden sva našla hiško. Ampak očitno se vse zgodi z razlogom in nas je zgodnja rezervacija “prisilila” v dopust, ki je bil več kot dobrodošel.

Tako kot dve leti nazaj Kos, smo tudi sedaj dopust rezervirali pri turistični agenciji EuroGo.

  • 3 odrasle osebe, 2 otroka – 2 leti in 10 let.
  • 2 sobi.
  • Letalske karte + polpenzion.
  • 10 dni.
  • Kot je že v navadi pa so nas opremili z Infobiltenom, v katerem smo našli glavne informacije za prijetno doživetje in lažje bivanje na otoku.

Cena: 2.190 €

Odpotovali smo 30.06. iz letališča v Trevisu. Malo me je bilo strah leta saj smo vstali precej zgodaj, Maki na poti na letališče ni nič spal, na letališču pa sploh ne. Vse kontrole je kar dobro prenesel, tudi čakanja, ne glede na to, da smo z vzletom zamujali več kot pol ure. Ryanair pač.

Let smo preživeli dokaj mirno, le zadnjo urco sva se z Darkom trudila animirati Makija na vse pretege, saj se mu je že poznalo pomanjkanje spanca. In to nama je tudi uspelo 🙂

Tenerife_letalo

Po pristanku smo počakali na prtljago, Darko pa je medtem odšel po ključe našega izposojenega avtka.

Rent’a’car

Avto smo že vnaprej najeli pri rent’a’car Cicar. 10 dni izposoje nas je stalo 160€, avtosedež za Makija smo dobili brez doplačila. Izbrali smo si Opel Astro, ki je bila več kot dovolj za naše potrebe. Avto je sicer imel navigacijo, ampak kljub vsem mojim poskusom ni našla nič, kar smo želeli, še najmanj pa hotela. 🙂 3x hura za navigacijo na telefonu, ki nas je pripeljala direktno do hotela 🙂 . Hotel je od letališča Tenerife Sur oddaljen 39 kilometrov oziroma dobre pol ure vožnje.

Letališče_hotel

Hotel

Pred hotelom Bahia Flamingo sicer uradno ni parkirišča, ampak so parkirišča na voljo ob glavni cesti, nedaleč stran od hotela.

Hotel je bil super. Dodelili so nam sobe v prvem nadstropju, s krasnim razgledom na morje, sosednji otok La Gomera in bazen. Naša soba je bila res ogromna – spalnica, dnevna soba, kopalnica in balkon, ki je prav tako bil zelo velik. Tea in Tiana sta imeli klasično sobo – brez dnevne sobe. V hotelu so nam dali balkona skupaj – brez predhodnega dogovora. Sobe v pritličju so imele iz balkona direkten izhod na bazen. Opazili smo tudi, da so staršem z manjšimi otroki dali varovalno ograjico, da niso mogli zbežati iz balkona.

Bazen – najbolj zanimiva stvar za otroke, je bil odprt vsak dan od 10:00 do 18:00. Glavni bazen je bil ločen od otroškega. Ob bazenu so bili v brezplačni uporabi ležalniki in senčniki. Senčnikov je primanjkovalo, zato se je bilo treba kar podvizati, da si ga dobil. Z ležalniki ni bilo težav, kljub polnemu hotelu.

Restavracija je bila dovolj velika, da nikoli nisi čakal na prosto mizo. Osebje pa izjemno prijazno, sploh do otrok. Hrana je bila ok, zame sicer malo manj, saj je polovico jedi sestavljala morska hrana. Za ljubitelje morske hrane, kot je Tea, pa je bilo vrhunsko. Vendar je bilo dovolj raznolike hrane, da je vsak našel nekaj zase. Tako za zajtrk kot za večerjo.

Animacija oziroma animator ni bil ravno najboljši, ampak na to pač ne morem vplivati. Če je brat imel dve leti nazaj v istem hotelu odlično animacijo, katere se še danes z veseljem spominja, mi tega nismo doživeli. Fant, ki je bil tam animator, je delal po liniji najmanjšega odpora in videlo se mu je, da mu delo z otroki ni ljubo, ampak to počne zato ker mora. Dejansko je za otroke izvajal večerni mini disco, ki pa je bil eden najslabših, kar sem jih doživela. Sicer je Maki sodeloval in plesal, ampak to res ni bilo to. Vse, ki boste šli kdaj tja tolažim, da je animator sezonska zadeva in ga verjetno ne boste srečali in doživeli :-).

IZLETI

LORO PARQUE

Loro Parque je tematski ZOO park. Nahaja se na severni strani otoka, cca 60 km od hotela Bahia Flamingo. Same vožnje je približno uro in pol. Ob vstopu je najboljše kupiti kombinirano vstopnico s Siam Parkom, saj se da na ta račun kar nekaj privarčevati, seveda če ga imate namen obiskati.

Sam park je prava paša za oči in doživetje tako za starejše kot najmlajše. Poleg čudovitih rastlin in rož vidimo ogromno živali. In seveda vrhunci obiska so predstave z živalmi. Svetujem, da se na začetku pogleda zemljevid parka in urnik predstav in se to dobro naštudira, ker je za malo boljša sedišča dobro biti na prizorišču vsaj 15 minut pred predstavo. Tako, da če dobro naštudiraš urnik, samo hodiš iz ene predstave na drugo. Vsekakor ne zamudite predstave z morskimi levi, delfini in moj osebni vrhunec – z orkami. Še nasvet – če ne želite biti mokri se usedite zadaj oziroma malo višje, ker moker sedež je res moker sedež, sploh pri orkah. Tam toplo priporočam ali nakup pelerine (prodajajo na prizorišču za 3€) ali višje sedeže, saj tam nisi moker, tam si zalit 🙂

SIAM PARK

Siam Park se nahaja na južni strani otoka, v mestecu Costa Adeje. Kar težko ga je zgrešiti, ko se pelješ po avtocesti TF-1, saj se razprostira tik ob njej. To je vodno doživetje za vso družino. Jaz kot nosečnica sem sicer šla samo na eno easy napravo, hitro reko (kjer imajo super družinske vodne obroče, da smo lahko vsi brezskrbno uživali). Preizkusila sem  tudi ta velik bazen z valovi, Maki (in tudi Tiana) sta uživala na otroških toboganih; Tea, Darko in Tiana pa so si privoščili skoraj vse ostalo. Na tobogan, ki pelje čez bazen z morskimi psi niso šli, saj je bilo potrebno čakati več kot uro. Vsekakor smo uživali vsi. In kar je še pomembno – imajo dovolj ležalnikov za vse in večino v senci.

Tenerife_Siam Park_1

MONKEY PARK, ARONA/LOS CHRISTIANOS

Ena mojih najljubših dogodivščin na Tenerifih. Monkey park, kjer lahko na blagajni za 3€ kupiš paketek hrane, s katero potem hraniš živali. Maki in Tiana sta dobila vsak svoj paket in uživala v hranjenju različnih vrst opic, lemurjev, legvanov, morskih prašičkov in ostalih živali.

Monkey park se nahaja v bližini avtoceste, v bližini kraja Los Christianos. Vstopnina za odrasle je 10€, za otroke do 12 let pa 5€.

ALOE PARK TENERIFE, ARONA

Še en must see na Tenerifih. Tenerifi so znani po plantažah Aloe vere in banan. Tudi mi smo se odpravili na eno izmed plantaž, kjer smo na vodenem ogledu plantaže, izvedeli veliko o zgodovini in razvoju otoka in si z dreves postregli sveže banane. Zanimivo tako za odrasle kot tudi otroke.

Vstopnina za odraslega znaša 12€, za otroke 5-12 let 6€, do petega leta je vstopnina brezplačna.

PLAYA DE LA ARENA

Plaža v mestu bivanja, znana po črni vulkanski mivki. Brez najema ležalnika in senčnika tam ne gre, saj je mivka res vroča in je nujno, da greš do vode v natikačih. Plaža je lepo urejena, ni pa bila primerna za Makija, saj so na njej kar visoki valovi, v katerih pa ni ravno užival.

Dostop do plaže je iz ceste, kjer so parkirišča – v večini smo hodili peš iz hotela. Ob cesti se nahaja cel kup barov, restavracij in trgovinic.

Na enem izmed barov smo našli napis, da je bar 2 dni zaprt, ker se kuhar poroči 🙂 🙂 🙂

COSTA ADEJE – PLAYA DE LA PINTA

Na Tenerifih je večino plaž z valovi, naš Maki je to poimenoval “huda voda” in ni bil ravno navdušen nad njo. Zato smo iskali plaže z valobrani. Izlet v Monkey Parku smo združili s popoldanskim obiskom plaže Playa de la Pinta v Costa Adeje. Plaža je čista, urejena, morje toplo. Parkirali smo kar v marini, ker je bila cena parkiranja smešno nizka, do plaže pa par minut peš.

MASCA

Oblačen dan smo izkoristili za potep v vasico Masca. Nekateri pravijo, da je to najbolj čaroben kotiček na otoku in ni daleč od resnice. Do vasice, ki šteje malo več kot 100 prebivalcev, vozi ozka, vijugasta cesta, kjer so tudi izogibališča, da se lahko dva avta sploh srečata. Kar nekaj voznikov se ceste prestraši, saj se voziš po zavitih poteh, na katerih je na eni strani prepad. Najprej smo se peljali do kraja Santiago del Teide, kjer se začneš najprej vzpenjati in potem strmo spuščati proti vasici Masca. Vasica, ki je bila  dostopna samo z osli ali pa peš z morske strani, je bila nekoč priljubljeno zatočišče piratov in gusarjev. Obstaja celo izletniška tura, kjer te pripeljejo do vasice, tam pričneš z nekaj urnim trekingom do plaže, ki je dostopna samo z ladjo. Ladja te po koncu trekinga odpelje nazaj do celinskega dela v Los Gigantes ali druga sosednja mesta.

V vasici je parking hitro zaseden, zato je potrebno nekaj potrpežljivosti in sreče. Vendar se zaradi nepozabnega sprehoda po vaškem jedru splača potrpeti. Priporočam pa tudi, da si v eni izmed gostilnic privoščite kavo, v miru in uživate v razgledu.

Na poti nazaj smo se približno na polovici poti ustavili na razgledni točki. In ko sem želela slikati razgled, ugotovim, da nimam mojega novega mobitela. Kot prava nosečnica polna hormonov sem padla v neutolažljiv jok. Darko je šel nazaj iskati mobitel, mi pa smo počakali na razgledni točki. Še vedno so mi tekle krokodilje solze, saj sem mislila, da mobitela ne bom videla več. No, Darko se je vrnil z mojim mobitelom. Pozabila sem ga v gostilnici, kjer so ga prijazno spravili in čakali, da se vrnemo ponj. Glede na to, da sploh nisem vedela kje sem ga izgubila, morem res pohvaliti njihovo poštenost in prijaznost.

MUSEO DE LA CIENCIA Y EL COSMOS, SANTA CRUZ DE TENERIFE

Z otroci vedno obiščemo kakšen muzej. Tokrat smo si izbrali muzej Znanosti in vesolja v glavnem mestu Santa Cruz de Tenerife. Ob muzeju je nekaj parkirnih mest, tako da iskanje parkirišča ni bil problem. Na vhodu nam je gospa upoštevala cel kup nam neznanih popustov, tako da smo za 3 odrasle in 2 otroka ter krasno doživetje skupaj plačali samo 12€.

Muzej je interaktiven, kar pomeni, da lahko otroci naredijo cel kup mini znanstvenih poskusov in se zabavajo. Zabavali pa smo se tudi odrasli. Dvigovali smo avto, raziskovali planete, preverili našo težo na različnih planetih, se lovili v sobi z ogledali in še bi lahko naštevala. 3 ure so minile prehitro in komaj smo prepričali otroke, da gremo še na plažo 🙂

PLAYA DE LAS TERESITAS

Najbolj znamenita plaža na otoku, kar je zelo zanimivo, saj je prekrita z zlatim saharskim peskom, ki so ga navozili iz Afrike. Všeč nam je bilo, ker smo našli prostor pod palmo, valobrani so poskrbeli za mirno vodo, v kateri se je lahko Maki brezskrbno igral in čofotal. Po kopanju smo se zapeljali po cesti nad plažo, da smo tudi mi fotkali to znamenito plažo, ki je na vseh razglednicah 🙂

Tenerifi so bili še en krasen in nepozaben dopust. Meni kot nosečki je bila temperatura super – dnevna se je vrtela okoli 29°C, proti večeru pa je prijetno pihljal vetrček. Vendar je bilo kljub “nizkim” temperaturam na direktnem soncu hitro prevroče. Otok nam je ponudil veliko, zabavali smo se tako odrasli kot tudi otroka. Verjetno se bomo še vrnili, sigurno pa bomo obiskali še kakšnega od sosednjih otokov 🙂

*Objava ni sponzorirana.

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.