Vikend v Thermani Laško 2016

Naš najmlajši član uživa v vodi, zato smo se odločili, da gremo za dva dni v toplice. Oči je pobrskal po ponudbah in najcenejšo našel pri turistični agenciji Chebul. Odpravili smo se v Thermano Laško.

Sobe so na voljo od 14. ure dalje. Kljub temu, da recepcija deluje malo počasi, smo dočakali ključe sobe in se odpravili v drugo nadstropje, kjer se je nahajala naša soba.

Soba je bila velika, čista, z dodatnim ležiščem in prenosno posteljico za Makija. Na postelji so nas čakali že kopalni plašči in velike brisače za bazen. Hitro smo se preoblekli in se odpravili k bazenu. Z zapestnico, ki jo dobiš pri vhodu v termalni center imaš vstop v bazenski del s kupolo in v savne. Savn nismo izkoristili, saj sva čas posvetila užitkom v bazenu z najinim najmlajšim članom.

Bazenski kompleks je dovolj velik, da lahko tudi med vikendom, ko je večja gneča uživaš in imaš svoj mir v vodi. Ležalnikov je dovolj, da se udobno namestiš, ob robovih bazena so masažne šobe, “hitra” reka, za tiste malo večje pa je zelo zanimiv tobogan in pa bazen z valovi. Obstaja tudi otroško vodno zabavišče – bazenčka z mini toboganom za najmlajše, vendar ga nismo koristili. Omeniti velja še Kneippovo pot, ki je dobra za prekrvavitev in pa tri whirpoole, ki se nahajajo nad glavnim bazenom.

Za tiste bolj “pogumne” je speljana tudi pot v zunanji bazen. Ker je ravno snežilo, je bilo zunaj res pravljično, seveda pa Makija nisva peljala ven. Za tiste malo bolj zahtevne pa poskrbijo animatorji, ki ob različnih urah izvajajo telovadbo v bazenu.

V sklopu bivanja smo imeli polpenzion. V prvem nadstropju hotela, nad recepcijo, se nahaja bogata samopostrežna restavracija. Ponudba je res pestra, raznovrstna in okusna. Prepričana sem, da tudi najzahtevnejši gost najde tu kaj zase. Za zajtrk si že težko zamisliš, da bi si želel še kaj drugega. Za večerjo je izbira res velika. Tople in hladne predjedi, različne vrste mesa, prilog, “showcooking”, ayurvedski meni, pester solatni bar in mamljive sladice. Pijača je proti doplačilu, vendar so cene zelo normalne. Restavracija ima tudi nekaj kvalitetnih stolčkov za najmlajše.

Z bivanjem smo bili več kot zadovoljni, zelo je primerno za družine z malčki, tako da se zagotovo še vrnemo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.