Prvomajski Rabac 2016

Vreme med prvomajskimi prazniki ni kazalo najbolje. Jaz sem par dni nazaj v Pragi doživela sneg, ki sem ga pripeljala s sabo v Slovenijo. Temperature se niso in niso želele dvigniti, v celem tednu smo vsi najbrž vsako uro preverjali kakšno bo vreme, če kaže že kaj boljše, če so dežne kapljice in veter že izginili iz vseh aplikacij za vremenske napovedi.

Po precej pestrih delovnih dneh sem pozno-prvomajski oddih sanjala. Šli smo na preverjeno varianto – v Rabac, hotel Allegro. Na hotel Allegro sva imela krasne spomine iz maja 2012. To so bili vroči prvomajski prazniki. Bilo je tako toplo, da se je voda v bazenu segrela in so se kopali, najpogumnejši pa so skočili v morje.

No, štiri leta kasneje ni nič kazalo na to. Po poti nas je spremljal dež. In celo pot si govoriš – upanje umre zadnje. Ko smo prispeli v Rabac, je vreme bilo kislo. Všeč mi je, da je parkirišče zraven hotela in da je brezplačno.

S prtljago smo odšli na recepcijo, kjer so res hitro uredili vse (tokrat smo rezervirali preko booking.com) in že smo bili na poti v sobo. Če izvzamem 10 stopnic od recepcije do visokega pritličja, kjer je restavracija, bar in pa dvigala za v sobe, je vse ostalo prilagojeno temu, da se lahko normalno gibaš z malim otrokom. Ker je hotel razdeljen na dva krila, poskrbijo da si v tistem delu, kjer je dostop z dvigalom.

Soba je čista, urejena, prenosna posteljica za otroka je brezplačna. Imeli smo sobo s pogledom na morsko stran. Razgled res ponuja veliko.

wp-image-1381060856jpg.jpg

Rabac je turistično mestece na vzhodnem delu Istrskega polotoka, streljaj stran od višjeležečega rudarskega mesta Labin (slike spodaj, osebni arhiv maj 2012), katerega toplo priporočam za ogled in romantične sprehode.

Mestece Rabac se vije vzdolž istoimenskega zaliva, ob obali pa so nanizani hoteli in apartmaji, na zahodnem delu je kamp. Večina hotelov je v lasti družbe Valamar – z različnimi zvezdicami. Valamar so zame kakovostni hoteli, kjer za svoj denar dobiš veliko – sicer odvisno zopet od zvezdic, ampak načeloma ne razočarajo.

Prvo popoldne smo preživeli v sobi. Dežne kapljice so bile bolj kaplje. Edino kar sem v tem hotelu pogrešala, je bil prostor za igranje – miniklub. Le ta se nahaja v sosednjem hotelu (dvojčku našega) – hotelu Miramar. Animacija je drugače super – imajo animacijo tako za odrasle, kot otroški klub Maro, seveda pa se največ dogaja poleti.

wp-image-2003899004jpg.jpg

Hrana je tudi v tem hotelu super. Izbira je velika, podkrepljena s “showcookingom”, velik solatni bar, malo večji otroci pa so najbolj navdušeni nad pizzami.

Naslednje jutro nas je prebudilo sonce. Kljub vetru smo si privoščili sprehod ob obali do kampa na nasprotni strani zaliva oziroma do hotelskih “trojčkov” – Mimose, Narcisa in Hedere. Do tam je pol ure prijetnega, zmernega vozičkanja. Ker je Maki dobre tri tedne nazaj osvojil prve korake, se je želel sprehajati tudi sam. Malo po nogah, malo po kolenih. Še dobro, da se je večino luž posušilo in da je babi kolena na trenirki podložila z dobrimi flikami 🙂

Rabac ni ravno mesto, kjer bi lahko počel ogromno stvari. Nam prija 2-3 dni, ker se nam mora nekaj dogajati. Za takšen čas je super. Za krajši oddih. Tako smo popoldne spet šli na sprehod – v isto smer. Pri “trojčkih” pa smo počakali na turistični vlakec in se odpeljali z njim nazaj do konca hotelskega naselja.

wp-image-1605193225jpg.jpg

Zadnji dan smo izkoristili za kafetkanje ob vetrovni obali. Maki je spal v vozičku, midva pa sva si dala duška v lovljenju sončnih žarkov, uživanja v vonju morja, opazovanju galebov in pitju kavice.

wp-image-1572819808jpg.jpg

Lahko bi rekla škoda za vreme, pa ne bom. Bilo je boljše od napovedi in imeli smo se krasno. Odpočili smo se, uživali v gostoljubnosti hotelskega osebja in bili skupaj. Zagotovo bomo izkoristili še kakšen vikend ali krajše praznike za pobeg v Rabac.

wp-1488227188274.jpg

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.